Categories
In de tuin

Vijver aanleg

Wat is er nou mooier dan op een mooie zonnige dag te kijken naar een levende vijver vol met mooie vissen en het geluid van een watervalletje of een kabbelend beekje. Een vijver is het spronk juweel van de tuin. Overweegt u ervoor om een vijver aan teleggen in uw tuin? Ook al is uw tuin te klein er is altijd wel plaats voor een mooie vijver. In dit artikel ga ik het met u er over hebben welke vijver het best geschikt is voor u en uw tuin.

Natuurlijke vijver of plantenvijver

Bij de natuurlijke vijvers ook wel plantvijver genoemd, staat de plant centraal. In deze vijver zitten verschil in dieptes zodat de verschillende soorten planten op de juiste dieptes geplant kunnen worden. In deze soort vijver zitten geen of bijna geen vissen om de vijver zo helder mogelijk te houden wel zitten er is deze vijvers insecten en amfibieƫn. Het diepste punt van zoon vijver is 80-100 cm.

Zwemvijver

De belangstelling bij een zwem vijver is de aanblik van de vijver het is anders dan een blauw zwembad. Bij een zwemvijver heb je geen chloor of andere chemicaliƫn nodig om gezond te kunnen zwemmen. Bij een zwemvijver heb je een gedeelte met planten (waar u niet kunt zwemmen) en een gedeelte zonder planten (waar u kunt zwemmen). Het houden van vissen in een zwemvijver is niet mogelijk omdat het niet gebruikelijk is dat een mens en vis samen zijn in een vijver. Het zwem gedeelte is 140-160 cm diep.

Koikarper vijver

Koi karpers zijn prachtige vissen maar hebben wel een goede vijver en onderhoud nodig. In een koi vijver zitten geen planten omdat de koi karpers deze anders op zullen eten. In een koi vijver moet een goed filtersysteem komen of een moeras gedeelte, dit houd dus in dat er een 2e vijver moet zijn die in verbinding staat met de koi vijver waar tussen het water moet worden rond gepompt. Een koi vijver heeft ook een vijververwarming of een UV-lamp systeem nodig om de vissen warm te houden.

De diepte van deze vijver is minimaal 150cm diep.

Leave a Reply

Your email address will not be published.