Tuinbestrating

 

Tuinbestrating is een belangrijk onderdeel van uw tuin of tuinonderhoud. Het zorgt er voor dat u makkelijk door uw tuin heen kunt bewegen en het geeft een mooi uiterlijk aan uw tuin. Met de soorten bestratingen kunt u uw perfecte look/ uitstraling geven aan uw tuin. In dit artikel wil ik het met u er over gaan hebben wat voor soorten bestratingen er zijn en u helpen met welke keuze u nou zou moeten maken.

garden-moss-stone-paving-stones-doetuinNatuursteen

Natuursteen bestrating wordt gemaakt van echte natuursteen en komt voornamelijk uit Europa en Aziƫ. Natuurstenen geven tuinen pleinen en winkelgebieden een mooie afwerking en een prettige sfeer. Natuursteen is erg stevig en past bij elk ander soort tuinbestrating. Ook kan natuursteen in alle maten gemaakt worden zodat ze overal en in elk hoekje passen.

Getrommelde bestrating

Er zijn veel methodes om straat stenen te bewerken een van deze manieren is trommelen. De bedoeling van het trommelen is dat ze een oudere look krijgen, met als voordeel dat de steen maatvast is, er niet heel strak uit ziet maar toch natuurlijk overkomt. Dit soort bestrating is vooral voor de authentieke tuin liefhebber.

Betonklinker

Een betonklinker is een alleskunner. Met de beton klinker krijg je een strakke bestrating met een mooie strakke voeg. De betonklinker is bestand tegen zware belasting en het voert het regen water snel weg. De beton klinker is een maatvasten steen.

Strakke bestrating

De naam zegt het al de stenen liggen dicht tegen elkaar zodat het er strak uit ziet. Doordat ze zo dicht tegen elkaar liggen zie je bijna geen voeg er tussen zitten en er is geen verschil is hoogtes. De strakke bestrating is vooral voor de tuinen met veel strakke lijnen zodat u uw tuin er mooi en strak uit kan laten zien. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van bloemen en planten langs een bestrating, waardoor er al snel een opfleuring van het aanzicht bij gevoegd wordt! Vermijd daarin tegen wel het onkruid wat daar tussen door kan groeien.