Onkruid

 

Van al dat onkruid word uw tuin er niet mooier op. Het kan gaan overwoekeren en andere planten en bloemen laten sterven dus het moet gewied worden. Maar hoe kunt u dit het beste aanpakken? In dit artikel gaan we het hebben over wat en hoe u onkruid moet voorkomen/bestrijden en wieden.

Onkruid voorkomen

Dit kan je doen door een bodembedekker onder je bestrating te plaatsen dan geef je onkruid niet de ruimte om te groeien. Krijgt u een nieuwe tuin dan is het vooral handig om van te voren zwarte folie neer te leggen om al het oude onkruid dood te maken en bij aanleg van de nieuwe tuin een bodembedekker neer te leggen zodat je het onkruid geen kans meer geeft.

weeds-in-the-garden-onkruidOnkruid bestrijden

Zie je jong onkruid groeien dan moet je dit zo snel mogelijk verwijderen anders kan het zich voort planten. Onkruid komt ook makkelijk de winter door dus het is belangrijk dat u uw tuin goed onkruid vrij maakt voor dat de winter begint. Ook kunt u onkruid verwijderen door het met de hand uit de tuin te trekken of door te schoffelen. Blijft u last houden van hardnekkig onkruid dan kunt u maatregelen nemen door bestrijdings middelen te gebruiken. Een laatste optie is om het met een brander onkruid weg te branden, door dit te doen droogt en verbrand het onkruid en zal het niet meer terug komen. Heeft dit allemaal geen nut? Dan raden wij het aan om een ervaren hovenier het tuinonderhoud uit te laten voeren!

Onkruid wieden

Onkruid is een vervelende plant dus u wilt het wieden maar hoe kunt u dit het beste doen?

Onkruid wieden kunt u doen met de hand zorg er wel voor dat u de wortels mee trekt en dat u handschoenen draagt want er is onkruid dat uw huid kan irriteren. Een ander gereedschap om onkruid te wieden is onkruidsteker hiermee kunt u het onkruid ui de grond steken met wortel en al.