Categories
Overig

Tuin renovatie of tuinaanleg bij een nieuwbouw woning

Een mooie tuin heb je niet zomaar. Zeker wanneer je een nieuwbouwwoning hebt moet de hele tuin nog worden aangelegd. Koop je een ander huis dan is de tuin waarschijnlijk al aangelegd en wil je misschien alleen wat veranderingen aanbrengen. Misschien wil je een mooie overkapping of schuur in de tuin. Woon je al jaren in je huis dan kan het zijn dat je jouw tuin wil aanpakken. Dan heb je wel extra geld nodig. Heb je dat niet voorhanden dan bestaat hiervoor de mogelijkheid om dit te lenen. Wanneer je wilt gaan lenen bekijk dan vooraf hoeveel geld je ongeveer nodig hebt. Dan kun je op de website van overstappen.nl/geldlenen direct bekijken hoeveel rente en aflossing je per maand moet betalen. Zo weet je ook direct of je met jouw inkomsten dit bedrag een aantal maanden kunt opbrengen.

Welke lening is het meest geschikt voor een tuin renovatie?

Het soort lening is in de meeste gevallen afhankelijk van het doel waarvoor je wilt lenen. De meest voorkomende leningen zijn:

  •   De persoonlijke lening
  •   Het doorlopend krediet

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en het doorlopende krediet?

Wanneer je precies weet hoeveel geld je gaat uitgeven kun je een persoonlijke lening afsluiten. Het bedrag dat je leent komt direct op jouw lening. Een persoonlijke lening heeft een vooraf vastgestelde rente. Je kunt zelf aangeven binnen hoeveel termijnen je dit geld wilt aflossen. De minimum aflossingstijd is 12 maanden de maximum tijd is 180 maanden. Op een onafhankelijke website, zoals die van overstappen.nl, kun je direct zien bij welke kredietverstrekker je het beste uit bent en wat jouw aflossingsbedrag per maand wordt.

Een doorlopend krediet sluit je af als je niet weet hoeveel geld je nodig hebt

Ga jij een tuin aanleggen of renoveren en weet je nog niet hoeveel geld je hiervoor nodig hebt? Of weet je nog niet binnen hoeveel tijd je dit geld nodig hebt? Dan is een doorlopend krediet waarschijnlijk de beste oplossing. Je sluit een persoonlijk krediet af voor een bepaald bedrag. Dit bedrag hoef je niet direct en ook niet in één keer op te nemen. Zodra je een bedrag opneemt ga je over dit bedrag rente betalen. Bij een doorlopend krediet betaal je wel per maand een bepaald percentage van het totale bedrag als een soort provisie. Dat bedrag is bij elke kredietverstrekker anders. Daarom is het belangrijk om kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dit kun je het beste doen op een onafhankelijke website bijvoorbeeld op die van overstappen.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.