Categories
In en om het huis

Tips om ‘s avonds van de tuin te genieten

In de zomer kan je heerlijk genieten van de tuin. Wanneer het zonnetje schijnt, kan je soms tot 21:00 buiten zitten. Dat is natuurlijk harstikke fijn. Echter, regent het in Nederland vaker dan de zon schijnt. Hierdoor voel je, je vaak genoodzaakt om elke zonnige dag in de tuin te zitten. Helaas is dat niet altijd mogelijk door werk of andere redenen. De enkele avonden dat het zonnig is in de tuin, zijn op één hand te tellen. Wil jij graag in de avond ook van je tuin kunnen genieten, lees dan de tips in dit artikel.

Verlichting

De meeste mensen hebben een kleine lamp bij de schuur, die bij beweging aan gaat. Maar, voor de rest is er geen verlichting in de tuin. Dit maakt de tuin ook niet uitnodigend om in de avond erin te gaan zitten. Door leuke lampionnen op te hangen of een slinger met verschillende lichtjes, ziet de tuin er in één keer gezelliger uit. Want, waarom zou je in het donker in de tuin willen zitten. Een ander idee is om een witte led verlichting te plaatsen in de tuin. Led verlichting gaat erg lang mee, en de strips zijn bestand tegen weer en wind. Tevens is led verlichting zo sterk dat je zelf een boek kan lezen in de avond in de tuin.

Terrasverwarming

In de avond kan het snel afkoelen in Nederland, waardoor het fijner is om binnen te zitten dan in de tuin. Door een terrasverwarmer te plaatsen, kan je niet alleen in de avond in de tuin zitten maar zelf ook in de herfst of winter. Een terrasverwarming is niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog een stijlvol uit.

Overkapping

Door een overkapping te laten plaatsen aan het huis, kan je het gehele jaar door genieten van de tuin. Er zijn verschillende soorten overkappingen namelijk:

  • Open overkapping
  • Dichte overkapping zonder isolatie
  • Dichte overkapping met isolatie

Een overkapping, die dicht is met isolatie kan zelfs gebruikt worden als extra kamer. Door glazen wanden te plaatsen en grote schuifdeuren, heb je toch het gevoel dat je buiten bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.