Categories
In de tuin Tuin klusjes

Terrashout voor uw terras

De tuin is een plek waar iedereen graag tijd doorbrengt tijdens de zomer. Een gezellig en verzorgt terras kan hier nog meerwaarde aan geven. Voor de aanleg of renovatie van een terras heeft men verschillende mogelijkheden. Een eerste keuze dient men te maken tussen tegels of hout. Hout voor een terras geeft vaak een iets rustieker uiterlijk. Terrashout is beschikbaar in verschillende soorten hout. Iedere soort heeft zijn eigen specifieke aspecten en uiterlijk.

Behandeld terrashout

Geïmpregneerd hout is hout dat met een andere stof is doordrongen. Hierdoor wordt het terrashout bijvoorbeeld waterafstotend, schimmelweren of brandvertragend. Dit komt de duurzaamheid van het hout ten goede.

terrashout1

Een andere soort is Thermowood. Deze soort hout komt voort van naaldbomen en is behandelt. De behandeling is thermisch en er komen dus geen chemische middelen aan te pas. Door die behandeling heeft het hout een zeer hoge en natuurlijke duurzaamheid.

terrashout2

Natuurlijk terrashout

Als je verkiest om onbehandelde soorten hout te gebruiken, heb je nog steeds heel wat verschillende soorten hout waaruit je kan kiezen. Onderstaand kan je een aantal van deze soorten terrashout terugvinden.

Acacia of Robina is de meest duurzame Europese houtsoort. Terrasplanken in Acacia hout is gekend om een heel lange tijd mee te gaan zonder te behandelen. De acaciaboom groeit niet recht en dat geeft moeilijkheden als men lange planken wil voorzien. Echter kan men wel meerdere planken aan elkaar lassen op zo tot de gewenste lengte te komen.

terrashout3

 

Douglas is een van de hardste soorten dennenhout. Deze hebben vaak een donkeroranje kleur en worden grijs door de zon. Douglas terrashout is zeer stabiel en kan zeker en vast tegen een stootje.

terrashout4

Ipé terrashout is een Braziliaanse houtsoort en behoort tot duurzaamheidsklasse 1. Het voordeel van Ipé is dat dit een zeer sterk hout is waardoor je haast geen splinters kan krijgen. Deze soort terrashout heeft vaak een bruine kleur en vergrijst heel mooi.

terrashout6

Padoek hout is een West-Afrikaanse houtsoort dat erg stabiel is en eenvoudig te bewerken. Dit heeft vaak een kleur die gaat van koraalrood tot paarsbruin. Deze soort kan aanzien worden als een vervanger voor Ipé terrashout.

Leave a Reply

Your email address will not be published.