Categories
In de tuin

Zo maak je jouw tuin uniek

Tuinen zijn er in allerlei soorten, maten en stijlen. Van grote landelijke tuinen tot kleine moderne tuinen en van bijzondere daktuinen tot klassieke achtertuinen, bij elke woning hoort een andere tuin. Het aanleggen van een tuin is een flinke klus. Zo moet er worden nagedacht over de bestrating en de beplanting van de tuin, de indeling van de tuin en natuurlijk de stijl die in de tuin wordt gehanteerd. Wil jij een tuin met een unieke uitstraling? In dit artikel vind je een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw tuin een unieke uitstraling krijgt.

Verharding: de basis van iedere tuin

De basis van elke tuin is de verharding. Zonder verharding is een tuin enigszins onbruikbaar. En omdat de verharding vaak een groot deel van een tuin beslaat, is het een bepalende factor in de uitstraling van de tuin. Op het gebied van verharding zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je kiezen voor bestrating met een bijzonder patroon of een afwijkende kleur, maar behoren ook halfverharding, houtsnippers, grind, beton, keramische tegels en natuursteentegels tot de mogelijkheden. Wil je echt iets unieks? Betegel jouw terras dan met kleurrijke, Portugese tegeltjes of kies voor een houten terras. Zo creëer je een prachtig terras met een unieke uitstraling.

Bijzondere beplanting

Beplanting kan een tuin maken of breken. Daarom is het belangrijk dat het beplantingsplan van een tuin met zorg wordt samengesteld. Heb je zelf weinig verstand van beplanting, maar ben je wel op zoek naar iets bijzonders, zoals een palmboom of een olijfboompje? Dan is het aan te raden om het opstellen van het beplantingsplan en het beplanten van de tuin over te laten aan een ervaren hovenier in Emmen. De hovenier weet precies wat wel en niet mogelijk is in jouw tuin en stelt aan de hand van een gesprek een beplantingsplan op dat helemaal bij jouw wensen past. Met behulp van een hovenier haal je alles uit de beplanting van jouw tuin.

Kunstzinnige details

Onderscheidend vermogen zit niet altijd in de grote dingen, maar vaak in de details. Door te kiezen voor een modern tuinset, bijzondere tuinverlichting of een prachtig beeld geef je jouw tuin een eigenzinnig karakter en een unieke uitstraling. Bij het decoreren van jouw tuin geldt maar één regel: Less is more. Enkele opvallende, grote items geven de tuin een krachtigere uitstraling dan veel kleine decoratiematerialen. De mogelijkheden op het gebied van tuindecoratie zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.