Categories
In de tuin

Zo creëer je jouw droomtuin

Waarschijnlijk heb je al wel eens nagedacht over hoe jouw droomtuin er uit zou gaan zien. Dit is natuurlijk de mooiste en gezelligste tuin die je ooit wilt hebben. Op een zomerse dag met een lekker zonnetje, lekkere hapjes en met een wijntje in je hand in je tuin zitten, of op een winterse avond wanneer het sneeuwt met leuke lichtjes aan wanneer je een sneeuwballen gevecht met vrienden of familie houdt. Een tuin waar je bij thuis voelt is en er ook nog eens heel mooi uitziet precies naar hoe jij het voor ogen had, dat is toch geweldig? In dit artikel wordt er beschreven hoe je de tuin die je nu hebt kan omtoveren in jouw droomtuin.

Budget

Voordat je begint met nadenken over wat er allemaal in je tuin moet gaan komen is het handig om het budget te bepalen, hoeveel kan je uitgeven om de droomtuin te kunnen maken? Deze vraag is zeker belangrijk voordat je allemaal dingen gaat kopen en bedenken die je helemaal niet kunt betalen of misschien kon je wel iets veel mooiere en betere diensten en producten voor je tuin kopen. Wanneer je het budget hebt vastgesteld kan je pas gaan kijken wat slim is om te besteden aan bepaalde onderdelen die je graag wilt hebben in je droomtuin.

Inhuren van een specialist

Het inhuren van een hovenier is best wel handig, omdat dit de specialist is als het over tuinen gaat. Een hovenier kan je helpen met de beste producten en diensten te kopen om zo een mooi uiterlijk te creëren. Meestal voert deze specialist met zijn bedrijf ook de diensten uit om jouw droomtuin te maken. Het is handig om een specialist in de buurt te huren vanwege de kennis van de omgeving en de reiskosten. Bijvoorbeeld als je in of vlakbij Blaricum woont dan kan je een goede hovenier in Blaricum gaan zoeken deze hovenier Barneveld weet hoe hij zich moet aanpassen op de omgeving en kan hierdoor zo efficiënt mogelijk te werk gaan en het mooiste resultaat creëren.

Beplanting, bestrating en de schutting combineren

Wanneer je na gaat denken over de beplantingen en bestrating is het handig om de juiste combinaties te kiezen. Het combineten van de planten en de tegels is het beste om dit ook echt te zien. Als je alleen maar op internet gaat zoeken naar leuke planten die je niet in het echt in de combinatie hebt gezien met de uitgekozen tegels kan het zijn dat het groen helemaal niet bij de tegels passen en hierdoor het uiterlijk van de tuin minder mooi kan worden dan je in gedachte had. De schutting is ook een belangrijk onderdeel van de tuin. Past de gekozen kleur ook in combinatie met de tegels en beplanting? Een tip is om te beginnen met de tegels waarna je deze kan combineren met de schutting, nadat de schutting en de tegels goed bij elkaar passen ga je opzoek naar bomen, planten en bloemen die een mooi geheel kunnen vormen met de andere elementen in de tuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.