Categories
In de tuin

Wespen in de tuin: voorkomen en bestrijden

Vrijwel iedereen heeft een hekel aan wespen. Ten eerste omdat ze bijzonder irritant zoemen en ten tweede natuurlijk omdat ze ook nog eens kunnen steken. Een wesp steekt doorgaans alleen wanneer hij zich in het nauw gedreven voelt, maar toch zijn veel mensen bang voor de beestjes. Wanneer u zomers lekker in de tuin zit te genieten van het mooie weer, kunnen wespen uw rust komen verstoren en dit is natuurlijk bijzonder vervelend. Waarschijnlijk wilt u er dan ook alles aan doen om te voorkomen dat wespen in uw tuin aanwezig zijn. Maar hoe doet u dit? En misschien nog wel belangrijker: hoe kunt u ze het beste bestrijden?

Wespen vangen met een fles


Om minder last van wespen te hebben in uw tuin, kunt u zelf een aantal dingen doen. Zo kunt u bijvoorbeeld een plastic fles gebruiken om de beestjes te vangen. U snijdt de fles door net onder de hals. Vervolgens plaatst u het afgesneden deel van de fles op de kop in het andere deel. Druk het geheel goed aan, zodat alles stevig in elkaar zit. Om de wespen te lokken giet u iets zoets, bijvoorbeeld ranja, in de fles. Wanneer de wespen eenmaal in de fles zitten, komen ze hier niet meer uit en zijn zij u dus niet meer tot last.

Verjaag wespen met geuren


Wanneer het u niet lukt om de wespen te vangen, kunt u ook proberen de beestjes te verjagen met behulp van geuren. Er zijn namelijk een aantal geuren waar wespen niet goed tegen kunnen. Zo kunt u onder meer schaaltjes met kruidnagel, azijn, sinaasappel of citroen, ui, koffie of wierook in uw tuin plaatsen. Dit zijn geuren waar wespen niet goed tegen kunnen, waardoor zij uw tuin zullen verlaten.

Last van een wespennest?


Heeft u heel veel wespen in uw tuin zitten? Dan is de kans aanwezig dat er een wespennest in uw tuin zit. Probeer eens wat wespen te volgen en kijk waar zij naartoe gaan. Mogelijk kunt u op deze manier ontdekken waar het wespennest zit. Indien er inderdaad sprake is van een wespennest in uw tuin, kunt u dit zelf bestrijden. Dit kan bijvoorbeeld door kokend water in de opening te gieten, maar dit is alleen aan te raden wanneer het een beginnend nest betreft. Bij een groter nest kunt u wat vergif voor de opening strooien, zodat de beestjes sterven. Lukt het u niet om zelf van het wespennest af te komen? Dan schakelt u een ongediertebestrijder in. Hij weet als geen ander hoe hij een wespennest in uw tuin moet verwijderen. Door een ongediertebestrijder in te schakelen, bent u dus binnen de kortste keren verlost van een wespennest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.