Categories
In de tuin

Welke spullen bevat de ideale tuin?

De tuin is tegenwoordig een heel belangrijk onderdeel van de leefomgeving. In tegenstelling tot vroeger, maken we er vandaag de dag enorm vaak gebruik van. En dan met name om lekker te relaxen, gezellig te borrelen met vrienden of heerlijk te eten. Aangezien de tuin intensiever gebruikt wordt, is het belangrijk dat je er de juiste spullen in hebt staan. Welke onmisbaar zijn, lees je hier.

Aangezien het in Nederland niet altijd geschikt weer is om in de tuin te genieten, is het belangrijk dat je er een terrasoverkapping in hebt staan. Zo zit je in ieder geval altijd droog. Ook een mooie veranda zorgt daarvoor. Voordeel van een veranda, is dat hij aan het huis gemonteerd wordt, zodat je bij regen direct een droog gedeelte van de tuin in stapt. Ook kun je een goede veranda volledig afschermen, om meer beschutting te creëren. Hiermee maak je er een echte tuinkamer van.

Terrasverwarming
Om het gehele jaar comfortabel van de tuin te kunnen genieten, is het ook belangrijk dat je voor verwarming zorgt. Daarom wordt er in de veranda of onder de terrasoverkapping vaak terrasverwarming geïnstalleerd. Terrasverwarming is verkrijgbaar in vele soorten en maten. Veruit de populairste soort is de heatpanel. Deze subtiele terrasverwarmer is eenvoudig tegen het plafond van je overkapping of de muur van je woning aan te monteren. De heaters werken volledig elektrisch en stralen geen rode gloed uit, zodat sfeerverlichting er niet onder te lijden heeft.

Loungeset
Ook een comfortabele zitplek is essentieel. Zorg dus voor een goede loungeset in de tuin. Ook deze zijn er in overvloed. Allemaal zijn ze in te delen in grofweg twee typen: vaste sets en modulaire sets. Vaste sets kennen een vaste opstelling. Bij deze sets is het van belang dat je van te voren goed de maten van je terras opmeet. Je weet dan welk formaat je loungeset moet hebben. Modulaire sets bestaan uit losse elementen, die je onafhankelijk van elkaar een plek kunt geven. Hierbij maken de afmetingen van je terras minder uit.

Verlichting
Om in je tuin de juiste sfeer te creëren is verlichting enorm belangrijk. Je kunt je tuin op enorm veel verschillende manieren verlichten. Vooral het gebruik van ledspotjes is tegenwoordig erg populair. Door deze onder traptreden, struiken of bomen te plaatsen, creëer je er niet alleen sfeer mee, maar ook een ruimtelijk effect. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een authentieke tuinhaard aan te schaffen, waarmee je een gezellig vuur kunt stoken. Voor extra gemak bestaan er ook veel gashaarden, waarmee je met een druk op de knop al profiteert van een sfeervol vuurtje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.