Categories
Tuin klusjes

Wat zijn de kosten voor het aanleggen van een tuin?

Een prachtige tuin zorgt voor een nette en complete uitstraling van je woning. Met een slordige of slecht onderhouden tuin is vaak het complete aanzicht van het huis verslechterd. Heb je nog geen droomtuin bij je woning en ben je benieuwd naar de kosten voor het aanleggen van een nieuwe tuin? Wij geven je in dit artikel meer informatie over de kosten en handige tips om te besparen op de aanleg van jouw droomtuin.

Tuinaanleg kosten berekenen

De gemiddelde kosten van een tuinaanleg ligt tussen de €30 en €75 per vierkante meter. Deze schatting van de kosten is inclusief de arbeidsuren en gemiddelde materialen. Denk aan houten vlonders, tuin tegels en grind.

Als je een nieuwe tuin laat aanleggen is het belangrijk om een uitgebreide kostenberekening te laten maken door de hovenier in kwestie. De prijzen van hoveniersbedrijven zijn uiteenlopend, waardoor het ook nog wel eens kan lonen als je hoveniers gaat vergelijken.

Geld besparen op tuinaanleg

De kosten van je tuin zijn afhankelijk van de wensen en de grootte van je tuin. Daarnaast is het belangrijk om goed prijzen te vergelijken, zeker bij grotere tuinen kan dit enorm veel geld besparen. Zo kun je op een oprit bekisting al gauw honderden euro’s besparen door meerdere offertes aan te vragen.

Wij begrijpen dat iedereen zo goedkoop mogelijk hun droomtuin aangelegd ziet worden. Daarom hebben wij een aantal tips verzameld waardoor je geld kan besparen op de kosten van tuinaanleg.

  1. Vergelijk materialen. Het vergelijken van verschillende materialen kan je veel kosten besparen. Echter is het wel belangrijk om de voor- en nadelen goed naast elkaar te leggen. (voorbeeld: het zaaien van gras is vele malen goedkoper dan kant-en-klare grasmatten. Echter heb je met graszoden wel direct een mooie groene grasmat. Dus stel jezelf de vraag; wat is voor mij belangrijk?)
  2. Help de hovenier. Ben je zelf een aanpakker? Dan zou je de hovenier kunnen helpen met het afvoeren van het oude tuinmateriaal of het ophogen van de tuin. Hierdoor bespaar je op de arbeidskosten voor tuinaanleg.

Vergelijk offertes. Zoals we hierboven al gemeld hebben kan het vergelijken van verschillende offertes veel kosten besparen. Vraag dus gewoon meerdere offertes aan bij verschillende hoveniersbedrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.