Categories
Overig

Wat te doen met het afval bij een tuin renovatie?

Ga jij binnenkort jouw tuin verbouwen? Dit kan een grote klus zijn om uit te voeren, aangezien je bij het uitvoeren van de klus rekening moet houden met een aantal zaken. Ten eerste de tijd die je nodig hebt voor de verbouwing, dit is iets wat je in de planning goed moet verwerken. Ten tweede de materialen die je nodig hebt om de verbouwing zonder ongelukken uit te voeren. Het inzetten van vakmensen of familie en vrienden die komen helpen bij de verbouwing kan tevens erg fijn zijn. Bij de klus verdwijnen planten, bomen en struiken uit de tuin, wat vervolgens opgeslagen moet worden. Een van de manieren om op korte termijn voldoende opslagruimte te hebben is kiezen voor een hout container via Puincontainershop.nl

Groene container

Bij een puincontainer huren kun je kiezen voor een groene container. De meeste Nederlanders hebben in hun tuin al een groene container staan, onder de naam van een gft-bak. Hier kun je al het groente-, fruit- en tuinafval in weggooien. Bij de verbouwing van de tuin kun je natuurlijk ook gebruik maken van de bak, alleen is de klus vaak te groot om al het afval direct weg te gooien. De container is vaak simpelweg te klein, waardoor je moet kiezen voor het huren van een extra container. Het helpt vervolgens als deze container een groot formaat heeft. 

De vuilstort

Zodra de klus voorbij is en je al het afval hebt verzameld is het belangrijk om de container naar de stortplaats te brengen. Hier wordt het afval definitief verwerkt. Je kunt ervoor kiezen om de container zelf weg te voeren, alleen heb je hier wel een aanhanger voor nodig. Indien gewenst kun je tevens kiezen voor een bedrijf dat het afval voor jou wegvoert. Hier kun je veel tijd en moeite mee besparen. Kies verder voor een stortplaats dicht bij jou in de buurt om onnodige reistijd te voorkomen. Als je dit scenario niet ziet zitten, dan kun je kiezen voor het huren van een afvalcontainer. Geef hierbij voldoende aandacht aan het formaat dat deze container heeft en het materiaal waarvan het is gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.