Categories
In de tuin

Tuintegels schoonmaken

Tuintegels leg je niet in je tuin om er vervolgens niet meer naar om te kijken. Het is belangrijk dat deze 1 of 2 keer per jaar goed schoon worden gemaakt. Nu is er de mogelijkheid om zelf op de knieën te gaan zitten en alles schoon te schrobben en alle plantjes uit de voegen te halen. Er is echter een andere makkelijke, maar uiterst effectieve manier om de tuintegels schoon te maken. Door gebruik te maken van een hogedrukreiniger neem je veel moeite bij jezelf weg en zorgt de hogedrukreiniger ervoor dat zelfs de vuilste tegels weer schoon worden.

Maak plaats

Voordat je gebruik gaat maken van een hogedrukreiniger is het belangrijk om bijvoorbeeld je tuinmeubelen en andere objecten uit je tuin te halen. Dit is van belang omdat het vuil dat je los hebt gespoten op gaat spatten als je verder gaat naar de andere tegel. Indien je de meubels wel laat staan zal dit vuil dan op de meubels komen en moet je die, nadat je de tuintegels hebt schoongespoten, nog gaan schoonmaken. Als de tuinmeubels wel zijn verwijderd uit de tuin zal het vuil dat je hebt los gespoten bij elkaar komen, ervan uitgaand dat je maar in 1 richting spuit, en is dit naderhand gemakkelijk op te vegen met een stoffer en blik. Het bekendste merk van hogedrukspuiten is Karcher. Naast het normale assortiment zijn er ook verschillende Karcher onderdelen te koop die het nog makkelijker maken om verschillende schoonmaak werkzaamheden uit te voeren. Niet alleen op de tuintegels gericht dus.

Zand tussen de tegels

Door gebruik te maken van een hogedrukreiniger neem je een hoop werk weg bij jezelf, er moet alleen wel iets extra’s gebeuren na het schoonspuiten van de tuintegels. Indien je gebruik maakt van zand tussen de tegels of klinkers zal dit, samen met het vuil, voor een deel weg worden gespoten. Na afloop van het schoonmaken is het dus van belang om deze gaten weer op te vullen met brekerzand. Dit brekerzand is speciaal voor tussen de tegels, het is een zand met daarin hele kleine stukjes gebroken steen. Deze samenstelling zorgt voor een stabiele straatlaag, maar laat ook het water door. Hierdoor blijft er geen water liggen op de tegels en voegen. Een andere manier om ervoor te zorgen dat je na het schoonspuiten van de tegels niet meer de voegen hoeft te vullen is door gebruik te maken van cement. Het is onmogelijk voor onkruid om door cement heen te groeien. Indien de voegen gevuld zijn met cement zal er dus geen last meer worden ondervonden van onkruid en wordt het schoonmaken van de tuin een nog makkelijkere klus dan dat het al was.

Verzorgd en gemak

Door gebruik te maken van een hogedrukreiniger maak je het dus makkelijker voor jezelf om je tuin netjes en verzorgd te houden. Het nadeel van de voegen is ook nog te verhelpen door deze één keer te voegen met cement. De voordelen wegen wat dat betreft zwaarder dan het nadeel, daarnaast is dit nadeel dus nog te verhelpen door te voegen met cement.

Leave a Reply

Your email address will not be published.