Categories
Tuin klusjes

Tuinrenovatie

een tuin is na ongeveer een per 10 jaar toe aan een opknapbeurt. Dit kan zijn doordat de tuin er niet meer goed uit ziet alles is oud of het past niet meer bij de stijl van het huis. In dit artikel ga ik u meer vertellen over wat er gerenoveerd kan worden en hoe doe je dat.

Wat doe je bij een tuinrenovatie

Bij een tuin renovatie komen natuurlijk werkzaamheden aan te pas. Met deze werksaamheden word uw tuin weer als nieuw. Deze werkzaam heden zijn vooral:

  • snoeien van bomen en struiken
  • af- en aanvoeren van grond
  • verwijderen of verplaatsen van (bestaande) planten en bomen
  • verwijderen van onkruid
  • Herstellen van straatwerk en schuttingen

Behouden van uw tuin

Het belangrijkste bij een renovatie is dat uw tuin het zelfde blijft, je kijkt bij een renovatie of planten vervangen moeten worden of verplaatst, bestrating word vaak hergebruikt en hier en daar word er gesnoeid. Wat er nou zo aantrekkelijk is aan dit is dat het beter is voor uw portemonnee dan dat er een hele nieuwe tuin moet komen.

Onderhouden

Wat het mooie is van een renovatie is dat alles er weer als nieuw uit ziet alles is bij gewerkt dus u heeft meer overzicht over het onderhouden van de tuin. Natuurlijk moet u af en toe wat doen in de tuin maar het voordeel is wel dat u optimaal kunt genieten van uw tuin.

Uitstraling

Voordeel van onderhouden is ook dat al de planten en bomen al groen zijn dus je hoeft niet te wachten tot alles volgroeid is dus u heeft resultaat waar u gelijk van kunt genieten. Nog een voordeel is de waarde van uw huis. Bij een renovatie ziet de tuin er natuurlijk weer als nieuw uit en dit heeft als voordeel dat uw huis weer wat meer waard is. Een leiboom is een boom met een mooie uitstraling in uw tuin, mocht u hierin geïnteresseerd zijn dan kun u hier een leiboom kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.