Categories
Tuin klusjes

Tuinontwerp Gouda

Als u een nieuwe tuin aan wilt leggen dan is een tuinontwerp een belangrijke eerste stap die genomen moet worden. Het tuinontwerp geldt dan als basis voor de tuinaanleg. In dit artikel nemen we u mee in de mogelijkheden van een tuinontwerp Gouda voor particulieren, maar ook voor bedrijven in de regio Gouda.

Veengrond

In de omgeving Gouda is de bodem van veen. Dit betekent dat het een vruchtbare grond is, maar tegelijkertijd is het belangrijk om in gedachten te houden dat veengrond niet erg stevig is. Dit betekent dat er bij sommige types tuinontwerp veel opgehoogd moet worden. Dit is (niet altijd) wenselijk. Daarom houdt een gedegen tuinontwerp voor de omgeving Gouda rekening met het feit dat de grond vruchtbaar is, maar tegelijkertijd niet stevig. Een hovenier in de omgeving Gouda houdt hier rekening mee wanneer hij of zij een tuin gaat ontwerpen.

Mogelijkheden tuinontwerp

De meeste hoveniers bieden een tuinontwerp aan. Toch is het belangrijk om te beseffen dat niet iedere hovenier de capaciteiten heeft om een tuinontwerp te generen dat gedegen is en compleet aansluit op uw wensen. Let er daarom bij de keuze voor het maken van een tuinontwerp Gouda op dat de hovenier al een portfolio heeft opgebouwd waaraan hij kan refereren. Kijk hierbij ook goed of de werken die hij heeft uitgevoerd passen binnen de stijl waarin u de tuin wilt laten maken. Dit is fijn omdat u dan al weet dat de hovenier in Gouda de capaciteit heeft die nodig is om uw tuin te laten maken.

Zichtlijnen en beplantingsplan

Binnen een tuin is het belangrijk dat de zichtlijnen aansluiten bij de mogelijkheden in de tuin. Hoe wilt u vanuit uw huiskamer de tuin inkijken en wat is het zicht vanaf het terras? Dat zijn punten die meegenomen moeten worden binnen het tuinontwerp voor uw tuin in Gouda. Dit geldt ook voor het beplantingsplan. Welke struiken en planten moeten er in de tuin komen en is het nodig om de boomverzorging opnieuw aandacht te schenken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.