Categories
In de tuin

Trendy zomertips voor je tuin!

Wanneer je een zonnige tuin hebt is dat toch je visitekaartje in de zomer. Niets is leuker dan je familie en vrienden uitnodigen voor een gezellige barbecue of borrel bij jou thuis in de tuin als het lekker weer is. Wij geven je daarom graag wat trendy zomertips zodat jouw tuin binnen no-time weer helemaal zomerproof is!

Een gezellige en knusse zithoek


Zorg voor een gezellige en knusse zithoek in je tuin. Dit kan een mooie eettafel zijn met comfortabele stoelen, maar ook een heerlijke loungebank, bedekt met kussens om in weg te ploffen. Er is niets lekkerder dan borrelen en genieten van het zonnetje in een knusse zithoek in eigen tuin.

Zorg voor een leuke aankleding van je zithoek. Wat accessoires op tafel, wat groen van plantjes, sfeerverlichting en wellicht wel wat buitenschilderijen om het geheel af te maken. Het hoeft niet bijzonder te zijn, wat kleine accessoires zorgen vaak al voor een heerlijke sfeer op je eigen terras.

Zorg voor schaduw


Maar daarnaast is het ook belangrijk om te denken aan schaduw. Niet iedereen vindt het fijn om in de volle zon te zitten, vooral niet als het hoogzomer is en de temperatuur hoog op loopt. Een parasol kan uitkomst bieden, maar deze staat vaak in de weg, vooral wanneer deze in het midden van de tafel staat. Heb je in plaats van zo’n onding wel eens aan een schaduwdoek gedacht?

Een schaduwdoek is een ideale uitkomst. Deze bevestig je zelf boven je zithoek of terras. Kies je voor een waterdicht schaduwdoek, dan kun je deze gewoon laten hangen wanneer het regent. Ideaal om je zithoek droog te houden en je kunt daarnaast ook zelf gewoon blijven zitten! En wist je dat een schaduwdoek vaak tussen de 90 en 95% van de UV-straling tegenhoudt?

Schaduwdoeken op maat


Er zijn veel verschillende soorten schaduwdoeken te verkrijgen. Denk hierbij aan diverse maten, vormen, materialen en kleuren. Er is dus altijd wel een schaduwdoek die past bij jouw tuin! Je hebt schaduwdoeken die vierkant zijn of rechthoekig, maar ook een harmonica schaduwdoek. Laatstgenoemde wordt ook vaak gebruikt boven een houten pergola. Deze harmonicadoeken zijn verschuifbaar, je kunt ze als het ware opvouwen. Erg trendy én functioneel!

Kun je echt geen schaduwdoek vinden die perfect zou passen in jouw tuin? Dit is natuurlijk mogelijk. Laat dan een schaduwdoek op maat maken, helemaal naar jouw wensen. Je creëert zo een uniek schaduwdoek die helemaal voor jouw tuin gemaakt is.

Met alle bovenstaande trendy zomertips maak je jouw tuin zomerproof. Kijk maar uit, voor je het weet, loopt iedereen de deur plat om met jou te genieten in jouw toptuin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.