Categories
Tuin klusjes

Tips voor een tuin verbouwing

De tuin is in de zomer steeds vaker het middelpunt van het Nederlandse leven. Waar we tot een aantal jaar geleden jaloersmakend keken naar de Zuid-Europese landen waar hele avonden buiten worden doorgebracht hebben we de truc nu zelf in de gaten. Zo schieten veranda’s als paddenstoelen uit de grond en zijn tuinen steeds meer ingericht als een extra leefkamer. Maar hoe begin je nu aan een tuin verbouwing en wat komt er bij kijken?

Werk vanuit een schets of ontwerp

Natuurlijk heb jij al helemaal in je hoofd zitten hoe je je tuin voor je ziet. Dat wil nog niet zeggen dat je ook al precies weet hoe je dat goed moet uitvoeren. De afmetingen kunnen bijvoorbeeld nog niet precies duidelijk zijn of je weet nog niet welke kleur steen nu het beste past bij je huis en de rest van je tuin. Zorg ervoor dat je een duidelijk ontwerp hebt gemaakt of laten maken. Dit kan tegenwoordig zelfs uitstekend in 3D bij de meeste bedrijven! Wellicht heb je ook vragen over vergunningen of andere administratieve trajecten?

Onderhoudsvriendelijke tuin of een tuinier?

Wat mooi is moet mooi blijven. Een bekende slogan van een wasmiddelmerk. Maar dat geld natuurlijk ook voor andere dingen zoals een tuin. Een tuin is altijd in beweging en is een levend iets. Dat houdt in dat het veranderd en daardoor ook snel kan veranderen naarmate het warmer wordt. Wanneer je niet van tuinieren houdt is het dan ook niet slim om veel planten in de tuin te plaatsen die veel onderhoud nodig hebben zoals snoeibeurten of goede bemesting. Kies daarom voor harde planten die niet te snel groeien en natuurlijk veel bestrating. Vind je het geen probleem om je handen uit de mouwen te steken? Zorg er dan voor dat je vooral kiest voor wat je mooi vindt. Ook is het goed om te weten of je bijvoorbeeld een grasmat wilt voor spelende kinderen of een “pleintje” waar je weinig omkijken naar hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.