Categories
In de tuin

Tips om goedkoop een tuin aan te leggen of op te knappen

Je wilt een nieuwe tuin aanleggen of je huidige tuin opknappen. Leuk natuurlijk, maar helaas meestal ook vrij duur. Daarom geven wij je wat tips voor het goedkoop aanleggen of opknappen van je tuin!

De tuin ontwerpen

Voor je een nieuwe tuin aan kunt leggen, zal er een ontwerp gemaakt moeten worden. Veel mensen laten dit door een tuinarchitect of hoveniersbedrijf doen. Je kunt dit echter ook zelf doen! Er zijn online namelijk verschillende tuinontwerp programma’s te vinden. Zo kun je jouw tuin precies ontwerpen zoals je zelf wilt, en bespaar je direct geld!

Houdt hierbij rekening met zaken als waar de meeste zon komt in de tuin en waar het meeste schaduw is. Voor zowel je terras als voor bepaalde bloemen en planten zijn dit belangrijke zaken.

In delen

Wanneer je niet het budget hebt om in één keer een nieuwe tuin aan te leggen, kun je het ook in delen doen. Leg in dit geval eerst de basis aan. In het jaar erop kun je dan de details aanbrengen.

Vrienden, familie en kennissen

Door middel van de eerste tip hebben we al wat arbeidskosten bespaard. Echter kun je nog meer besparen door echt alles zelf te doen. Of nou ja, ‘zelf’… Je hebt vast wel wat vrienden, familie, kennissen of buren die handig zijn met een schep. Vraag dus wat mensen om hulp! Daarnaast kun je hen meteen vragen of ze nog een tuinset of wat planten hebben die ze eigenlijk weg wouden doen. Wie weet kun je wat van ze overnemen!

 

Zelf maken

Ben je écht handig? Dan kun je met behulp van wat oude planken zelf wat plantenbakken in elkaar timmeren! Mooi, en ook nog eens gratis.

 

Huren

Voor het aanleggen of opknappen van je tuin heb je bepaald gereedschap of zelfs bepaalde machines nodig. Gereedschap/machines dat je normaal nooit zou gebruiken. In plaats van deze meteen te kopen, is het slimmer om te huren. Dit kan namelijk bij verschillende verhuurbedrijven!

 

Overige tuinspullen

Voor alle de overige tuinspullen die je niet via een kennis of verhuurbedrijf kunt krijgen, kun je terecht bij Warentuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.