Categories
Tuin klusjes

Schutting en tuinpoort aanleggen

Als je dan toch een schutting moet aanleggen, kun je de tuinpoort maar beter meepakken. Dit werk vaak een stuk efficiënter en ziet er ook nog eens beter uit. In dit artikel gaan we je vertellen waar je op moet letten bij de aanleg van een schutting of/en een tuinpoort.

Het aanleggen van een schutting en een tuinpoort is heus zo moeilijk niet. Wél moeten we erbij vermelden dat enige handigheid wel gewenst is. Op deze manier voorkom je dat de palen scheef de grond worden ingeslagen en dat de schutting en/of tuinpoort bij de eerste beste regenval naar beneden zakt.

Waar moet je op letten?

Wij raden altijd aan om je plan goed uit te stippelen, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Wat moet er gebeuren en hoe wil je dat precies aanpakken zijn vragen die je jezelf moet stellen. Je kunt dit het beste op papier schrijven én eventueel andere mensen om hun mening vragen. Wanneer je een duidelijk plan voor ogen hebt, kun je aan de slag.

Hoe moet de schutting en de tuinpoort eruit zien? Dat is ook nog een vraag die je jezelf kunt stellen. Als je deze vraag eenmaal beantwoord hebt, kun je de benodigde materialen in huis halen.

Wil je de buren tevreden houden? Dan raden wij je aan jouw plannen voor te leggen bij de buren. De gemiddelde buurman of –vrouw zal het geen probleem vinden, maar zeker weten doe je het nooit. Om een burenruzie te voorkomen, is het wel zo netjes om eerst goedkeuring te vragen.

Installeer ook hang- en sluitwerk. De tuinpoort vormt de toegang tot je tuin, en je wilt ongenode gasten het liefst buiten houden. Hang- en sluitwerk kun je in principe zelf plaatsen, maar voor vakkundige installatie en advies kan het nuttig zijn om een slotenmaker in te schakelen.

Internet of via de winkel?

Dit blijft altijd een lastige vraag om te beantwoorden. Waar geef je zelf de voorkeur aan? Het internet is lekker makkelijk, omdat je prijzen kan vergelijken. Hierdoor ben je vaak verzekerd van de goedkoopste prijs. Daarnaast wordt het in de meeste gevallen snel geleverd.

Het voordelen van het winkelen bij de plaatselijke tuinwinkel is dat je de producten onder ogen ziet en kan aanraken. Op het internet kunnen de afbeeldingen van het hout nog wel eens anders zijn dan de werkelijkheid, waardoor het uiteindelijk tegenvalt. Bij de plaatselijke winkel ondervind je geen last van dit probleem, waardoor je zeker weet dat je met de juiste spullen in huis komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.