Categories
In en om het huis

Ratten in en om huis, hoe kom ik er vanaf?

rattenbestrijding
Vermoed je ratten in en om je huis? Dan is het tijd om snel uit te zoeken of dit daadwerkelijk het geval is. Want zoals je zelf waarschijnlijk weet, zijn ratten ziekteverspreiders. Vanuit hygiënisch oogpunt dus niet welkom. Daarnaast wordt je huis er ook niet mooier van, met knaagschade en al. Ook de tuin heeft zijn beste tijd gehad, wanneer er eenmaal ratten geconstateerd zijn. Deze ‘plaaggeesten’ kunnnen echter –wanneer je geen maatregelen neemt- uitgroeien tot een ware rattenplaag en dat wil je echt niet! Ratten bestrijden is dus nu je missie.

 

Jouw achterdocht is er niet voor niks, er is een reden waardoor je denkt dat er zich ratten bevinden in en om je huis. Het kan zijn dat je getrippel op zolder hebt gehoord, knaagschade hebt ontdekt of rattenkeutels hebt gevonden. Rattenbestrijding is nu dus noodzaak. Vooral ratten in huis zijn natuurlijk ongenodigde logés, je wilt ze dan ook zo snel mogelijk de laan uit hebben.

Ratten bestrijden

Er zijn meerdere manieren om de ratten te bestrijden. Elke situatie is anders en je kunt dan ook het beste voor jouw situatie bepalen welke manier het effectiefst zal zijn. Vermoed je ratten in huis? Het plaatsen van een één of meerdere rattenklemmen moet dan kunnen volstaan. Lok ze met wat eten in de klem, en herhaal dit zonodig.

Ratten in de tuin kun je ‘wegjagen’ met een ultrasone verjager. Plaats er één of meerdere in jouw tuin en door het ultrasone geluid en de bijbehorende trillingen, is jouw tuin niet meer een aangename plaats om rond te hangen. Door het verstoren van het zenuwstelsel van de rat(ten) zien zij zich genoodzaakt om een ander thuis te zoeken.

Kijk voor meer informatie over rattenbestrijding kijk op www.wezan.nl. Hier vind je nuttige oplossingen voor jouw rattenprobleem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.