Categories
Tuin klusjes

Leiding in uw tuin laten leggen door een loodgieter

Bent u van plan een nieuwe kraan aan uw woning te maken, wilt u elders in de tuin ook een watervoorziening hebben of bent u bezig met een verbouwing waarvoor leidingen door uw tuin moeten worden aangelegd? Huur een loodgieter in om de leidingen te laten leggen, zodat je zeker weet dat dit op een correcte wijze gebeurd en overige leidingen niet worden beschadigd of aangetast. Wij spraken met een loodgietersbedrijf over de situaties waarin het noodzakelijk kan zijn om leidingen in uw tuin te laten leggen door een loodgieter.

 

Waterpunt op uw terras of in de tuin

 

Een eerste situatie waarin het noodzakelijk zal zijn om een leiding in uw tuin aan te leggen, is het geval waarbij u een extra kraan aan uw terras of in uw tuin zelf wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld om makkelijk gieters te vullen, om een watersproeisysteem op aan te sluiten, enzovoorts. In deze gevallen zal een loodgieter een nieuwe leiding aansluiten op het al bestaande leidingnetwerk onder of rondom uw woning. Hierbij wordt de druk tijdelijk van uw hoofdkraan afgehaald, zodat er geen water verloren gaat bij de werkzaamheden van de loodgieter.

 

Verbouwing aan uw woning

 

Ook wanneer u bezig bent met het verbouwen van uw woning, bijvoorbeeld omdat u een extra deel bij uw woning aan wilt bouwen, zullen nieuwe leidingen gewenst zijn. U wilt immers ook in uw nieuwe deel gebruik kunnen maken van de waterleiding voor het douchen, de afwas of wellicht voor het gebruik van een vaatwasser/wasmachine. Omdat leidingen onder uw woning niet altijd toereikend zijn, kan het noodzakelijk worden om een leiding in uw tuin aan te leggen om te kunnen voldoen aan uw wensen. Een loodgieter kan u hierbij helpen, volgens hetzelfde werkplan als bij het waterpunt in de tuin.

 

Leidingen vervangen bij schade

 

Tot slot kunnen er onder meer bij een verbouwing of aanbouw leidingen beschadigd zijn geraakt, evenals dat dit bijvoorbeeld kan als u bezig bent met het veranderen van uw tuin of door de wortels van grote bomen. Gevolg hiervan kan een lekkage zijn, waarbij veel water onnodig verloren gaat! Een loodgieter kan u helpen bij het traceren van de bron van de lekkage en de leiding in uw tuin direct voor u vervangen. Zo stop de lekkage en kunt u met een gerust hart verder met de werkzaamheden in uw tuin!

 

Bron: Loodgietersbedrijf van Leiden

Leave a Reply

Your email address will not be published.