Categories
Overig

Je vijver onderhouden, hoe doe je dat?

Tegen de mensen die al genoeg weten over vijvers en er waarschijnlijk zelfs één hebben, zeg ik niets geks als ik het ga hebben over de grote hoeveelheid onderhoud van een vijver. Het is algemeen bekend dat een vijver al gauw uit balans is en het dus nogal lastig is om dit te herstellen. De oplossingen die we vaak zien, zijn slecht voor de natuur, maar vaak ook voor de dieren en/of planten die er leven. Gelukkig is er dit artikel. In dit artikel staat beschreven hoe jij jouw vijver goed onderhoudt. Dit, zodat de dieren, planten en overige organismen een veilige en goede leefomgeving hebben en het uiteindelijk zo lang mogelijk volhouden.

Specialisten

In principe begint het hele onderhoudsproces al bij de aanleg van een vijver. Als hier het één en ander gewoon fout loopt of simpelweg niet loopt zoals het zou moeten, kun je vrijwel opnieuw beginnen.

Een advies bij de aanleg van een vijver is daarom ook om te allen tijde specialisten te laten meekijken en/of het werk te laten doen. Op deze manier weet je zeker dat er niets misgaat en dat jouw dieren en planten gaan leven zoals ze horen te leven. 

Producten

Uiteraard bestaat er een flink aantal producten om ervoor te zorgen dat jouw vijver goed in balans blijft. Elke vijver bevat een behoorlijk aantal bacteriën en andere stoffen. De meeste van deze bacteriën en stoffen zijn onmisbaar in het functioneren van de vijver, maar helaas vormen sommige stoffen ook een bedreiging voor de vijver. 

Vijverafval, een overvloed aan visvoer, uitwerpselen van vissen en dode vijverplanten zorgen voor een overschot aan ammonia en nitriet in het water, waardoor de gezondheid van planten en vissen in gevaar kan komen.

In dit geval is het aan te raden om een aantal producten aan te schaffen. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar Microbe lift dan zien we dat dit product ervoor zorgt dat jouw vijver op een 100%-natuurlijke manier, weer volledig in balans komt. De leefomgeving wordt voor planten en dieren weer ideaal en jij kan weer met een gerust hart naar je vijver gaan kijken.

Hiernaast zijn producten als bovenstaande alles behalve slecht voor de mens. Mocht je dus in het bezit zijn van een zogeheten zwemvijver, dan zijn deze producten ook zeker aan te raden om de gehele vijver in een goede balans en een goede gezondheid te houden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.