Categories
In de tuin

Je eigen vlindertuin!

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een tuin vol vlinders te hebben! Het fleurt je tuin helemaal op en het geeft je meteen een zomers gevoel. Het is echter niet makkelijk om zomaar heel veel vlinders in je tuin te krijgen. Er zijn echter wel wat tips en tricks hoe je zo veel mogelijk vlinders naar je tuin lokt. Dus, voor de natuur- en vlinder liefhebbers, lees vooral verder! 

Zorg voor voldoende zon

Vlinders zijn koudbloedige dieren en zijn dus op zoek naar warmte. Net zoals wij mensen graag de zon opzoeken, doen vlinders dat ook. Je kunt hier bij het plaatsen van de beplanting in je tuin dus rekening mee houden. Een tip voor de beplanting: nectarplanten doen het erg goed! Vlinders hebben naast zon natuurlijk ook gewoon voedsel nodig en die vinden zij in de nectar. Vanaf al vroeg in het voorjaar tot in de herfst vliegen er vlinders rond, dus zorg ervoor dat er voor die gehele periode voldoende nectar te vinden is in je tuin. Kies dus vooral voor planten met verschillende bloeitijden. Voor advies hierover kan je altijd advies vragen aan een hovenier! Zij kunnen je alles vertellen over welke planten je zeker moet hebben! 

Voldoende beschutting

Vlinders houden er ook van om beschutte plekjes op te zoeken. Zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld een begroeid hekwerk of een grote struik in je tuin hebt staan waar de vlinders dekking kunnen zoeken. Dit is ook belangrijk voor de winter, want die brengen de meeste vlinders door als rups of pop. In deze periode hebben ze zeker beschutting nodig. Een vlinderkastje is ideaal! 

Rot fruit

Dit klinkt niet heel erg fris, maar echte vlinder liefhebbers hebben het er voor over. Rottend fruit in je tuin leggen! Veel vlinders komen namelijk af op rottend fruit, omdat ze daar hun voedingsstoffen uithalen. Voor meer tips en tricks kun je het beste een hovenier raadplegen. Zij kunnen je advies geven over wat wel en niet werkt, maar kunnen ook je hele tuin inrichten om zo goed mogelijk op de behoeftes van de vlinders aan te sluiten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.