Categories
In de tuin

Je eigen natuurtuin maken

Wanneer je je tuin een nieuwe dimensie wil geven kun je ervoor kiezen deze wild vol te laten groeien met planten, of juist het groen te laten structureren en meer tegels en andere soorten aanleg te integreren. Een natuurtuin aanmaken is een mooie middenweg hiervan en je hoeft gelukkig weinig tijd in te delen om deze te onderhouden. De basis van een natuurtuin is een bodem grond die niet al te rijk aan voedingsstoffen is. Bij een natuurtuin past namelijk het beste een laag van weidebloemen en deze groeien niet goed op bemeste grond. Hoe armer de grond, hoe meer bloemen hier op kunnen verschijnen. Op een rijke grond verschijnen namelijk eerder onkruidsoorten zoals paardenbloemen, brandnetels en zuring. De groei hiervan kun je namelijk beter voorkomen omdat ze teveel gaan overwoekeren en je tuin een wilde uitstraling geven. En een natuurtuin zit juist tussen een wilde en een strak aangelegde tuin in; deze bestaat meer uit bloemen en deze zullen door onkruid verbloemd worden.

Een natuurtuin bestaat uit een aantal elementen. Zo voegen mensen vaak water toe in dit soort tuinen in bijvoorbeeld de trant van een vijver. Hierdoor kunnen dieren zoals vogels en amfibieën hier makkelijk in badderen en drinken. Het beste kun je ervoor zorgen hier tevens een soort van oevers naast te maken.
Verder integreren mensen dus vaak een soort wildbloemenweide. Deze heeft een hoge natuurwaarde en is voor vlinders en andere insecten fijn om in te zitten. Een bloemenweide kun je inzaaien door speciale bloemzaad mengels te gebruiken. Het kan een tijdje duren voordat ze opbloeien, dus het is het handigste om op verschillende plekken diverse plantjes te planten. Voorbeelden hiervan zijn de duizendblad, sleutelbloem en ooievaarsbek.
Verder is een natuurtuin te herkennen aan een nestgelegenheid voor allerlei dieren of een overwinteringsplaats voor egels en insecten. Wanneer je deze wil creëren kun je het beste al je snoei- en maai afval te verzamelen en op bepaalde plekken in je tuin op een hoop te gooien.
Tenslotte kun je een aantal planten wel op een natuurlijke manier behouden. Een spontane vestiging van planten kun je immers wel integreren in je tuin als je hier genoeg ruimte voor hebt.

Wanneer je je tuin ook met nieuwe tuinmeubelen wil inrichten, kun je een kijkje nemen op de website van Fonteyn. Je kunt hier diverse meubelen vinden, denk maar aan een loungestoel die zacht is en een luxe uitstraling aan je tuin geeft. Maar je kunt ook op deze website terecht wanneer je een combinatie aan verschillende tuinmeubelen in dezelfde soort wil aanschaffen, kijk maar op tuinset.

Leave a Reply

Your email address will not be published.