Categories
Overig

Het belang van de locatie van een tuinbank

Tuinbanken zijn erg populair tuinmeubilair in Nederland omdat ze veelzijdig en flexibel zijn. Een houten bank ziet er op het eerste gezicht al gezellig uit. Het past esthetisch in de omgeving in de tuin. Op een houten bank plaatsnemen betekent even ontsnappen aan de hectiek van alledag en genieten van een beetje rust. Bij de voordeur stonden vroeger houten banken. Tegenwoordig staan ​​ze heel vaak midden in de tuin. Om echt harmonie en rust uit te stralen, is het afhankelijk van de juiste positionering. Daarom mag de bank haar plaats niet louter bij toeval vinden. Omdat de juiste locatie cruciaal is voor de gebruikers om zich later op hun gemak te voelen wanneer ze erop zitten. Zo is het erg belangrijk dat de ruimte waar de bank staat wat steun heeft. Mensen kunnen pas echt ontspannen als ze niet bang hoeven te zijn voor vervelende verrassingen. Als de rug onbedekt is, kunnen er van achteren schrikmomenten zijn die verontrustend zijn.

Traditioneel stond het naast de ingang van het huis

De tuinbank vierde enige tijd geleden zijn comeback en is vandaag weer erg populair. Lang voor deze comeback was het een populaire stoel naast de voordeur. De traditie van het plaatsen van een bankje naast de voordeur was meestal niet bedoeld om daar een zitplaats te bieden. Deze bank had eerder een symbolisch effect. Het leek een oase van rust in het licht van de drukte op straat. Deze bank gaf meteen een comfortabel gevoel. Ook nu nog is de tuinbank direct naast de voordeur weer een aanrader, zeker in cottage gardens of een rustieke voortuin. Volgens ardmediathek.de horen stokrozen daar zeker thuis. De bank kan bijvoorbeeld decoratief voor de hoge bloemen staan. De bewoners presenteren mooie bloempotten op een tuinbank, laten ze overwoekeren met klimplanten of zetten een mooie, oude zinken gieter in de schijnwerpers. Maar een lekker bankje naast de voordeur kan ook heel uitnodigend zijn om daar even te gaan zitten en diep adem te halen, zoals de modellen op garten-und-freizeit.de laten zien.

De bank onder de boom – een romantische plek

De bank in de schaduw van een prachtige boom ziet er heel romantisch uit. De bank heeft daar dan een relatief vrije ruimte. De massieve boomstam vlak bij de bank zorgt voor een gevoel van veiligheid, ook als er geen achterkant is. Op warme dagen heeft deze plek het voordeel dat de schaduw voor verkoeling zorgt. De bank mag niet direct op de boomstam staan, anders kunnen onaangename insecten zich daar ook prettig voelen. Boombanken die om de boomstam heen staan ​​en een geheel vormen, zijn ook mooi en praktisch. Op mdr.de staan ​​gedetailleerde bouwinstructies zodat iedereen zijn eigen boombank kan bouwen.

Als de tuinbank aan het water staat

Het plaatsen van de tuinbank in de buurt van water is een geheime tip. In de tuin zijn een kleine tuinvijver, een zwembad of een spetterfontein geschikt. Met de waterbron in de buurt kunnen velen veel beter ontspannen. Het zachtblauwe water heeft een kalmerend effect op lichaam en geest. Wie zich hier vestigt, kan bijvoorbeeld luisteren naar het rustgevende spatten van de fontein, kijken naar de vissen in de tuinvijver of kijken naar de kinderen die rondspetteren. In ieder geval treedt al na enkele minuten een gevoel van ontspanning en evenwicht op.

Kies eerst de locatie en vervolgens de bank

Voordat u koopt, moet het duidelijk zijn waar de bank moet zijn. Omdat de locatie een grote invloed heeft op de kleurstelling en inrichting van de bank. Staat de bank in de schaduw van een grote boom, dan ziet een lichte bank er gezelliger uit en zet hij een leuk accent. Vindt hij zijn plaats naast een donkere tuinschuur, dan ziet hij er harmonischer uit als de bank ook in een donkere tint staat. De grootte en stijl van de bank zijn natuurlijk ook afhankelijk van de plek waar deze later komt te staan.

Rugbescherming – net zo veelzijdig als de tuinbank

Heggen, huismuren, de muur van het tuinhuisje of mooie privacyschermelementen kunnen een prettige rugbescherming zijn voor de ligging van de tuinbank. Ze brengen veel comfort. Het is niet zo belangrijk dat de bank zich direct voor de rugbescherming bevindt. Een afstand van enkele meters tot muren, muren of heggen geeft toch het gevoel van bescherming van achteren. Door de afstand kan de lucht beter circuleren, wat vooral merkbaar is op warme dagen. De bank mag echter niet voor een kaal hek staan. Dit biedt al bescherming van achteren, maar de privacybescherming ontbreekt wat tot een ongemakkelijk gevoel kan leiden. Als de bank alleen voor decoratieve doeleinden wordt gebruikt, doet de rugbescherming er niet toe. Dan kun je op vrijwel elk punt in de tuin een interessant accent plaatsen met een mooie bank.

De juiste positie heeft eigenlijk een praktische betekenis

Waar de tuinbank zijn plaats moet vinden, is vooral een kwestie van smaak. Maar de juiste positie heeft een zeer sterke invloed op het welzijn van degenen die de bank gebruiken om te zitten. Kortom, de oever moet op een beschutte plaats staan, rugbescherming hebben, een beetje afgelegen, rustig en uit het zicht zijn. Dan is het niet alleen mooi om naar te kijken, maar echt een kleine oase van rust, ontspanning en welzijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.