Categories
Tuin klusjes

Drie verschillende manieren om onkruid milieuvriendelijk te bestrijden

Onkruid vormt één van de grootste ergernissen in de tuin. Het gazon, de bestrating, de borders elk onderdeel van de tuin heeft last van onkruid. Onkruid is zeer lastig te bestrijden en permanent verwijderen is onmogelijk. Bovendien zijn chemische bestrijdingsmiddelen sinds een aantal jaren verboden, wat de bestrijding van onkruid nog lastiger maakt. Gelukkig zijn er een aantal milieuvriendelijke manieren om onkruid te bestrijden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Onkruid bestrijden met heet water

Eén van de meest effectieve milieuvriendelijke manieren om onkruid te bestrijden is met heet water. Heet water zorgt ervoor dat de eiwitten in de onkruidplanten kapot gaan, waardoor de planten doodgaan. Onkruid bestrijden met heet water heeft veel voordelen. Zo richt deze vorm van onkruidbestrijding geen schade aan in de rest van de tuin. Schuttingen, muren, bestrating en beplanting beschadigen niet door deze vorm van onkruidbestrijding. Bovendien bestrijdt deze vorm van onkruidbestrijding ook het onkruid dat nog niet zichtbaar is. Voor het beste resultaat is het aan te raden om de behandeling met heet water 3 á 4 keer per jaar uit te voeren.

Onkruid bestrijden met een onkruidbrander

Een populaire manier van onkruidbestrijding is onkruidbestrijding met een onkruidbrander. De brander heeft een lichte vlam, die op de plant wordt gericht. Onkruid bestrijden met een onkruidbrander heeft als gevolg dat de cellen in de onkruidplanten kapot gaan en de planten compleet verschrompelen. Het is een zeer effectieve manier van onkruidbestrijding, alhoewel het niet geheel zonder gevaar is. Tijdens langere periodes van droogte is onkruidbestrijding met een onkruidbrander sterk af te raden, omdat het brand kan veroorzaken. Het gebeurt regelmatig dat een haag of schutting in de brand vliegt door foutief gebruik van een onkruidbrander.

Onkruid bestrijden met een onkruidborstel

Wil je brand voorkomen? Dan is naast onkruid bestrijden met heet water het weg borstelen van onkruid ook een effectieve en veilige manier om onkruid te verwijderen. Het enige nadeel van onkruid borstelen is het feit dat de harde onkruidborstels kwetsbare soorten bestrating kunnen beschadigen. Daarom is het aan te raden om deze manier van onkruidbestrijding alleen te gebruiken op verhardingen die hier tegen bestand zijn.

Onkruidbeheer uitbesteden

Vind jij het verwijderen van onkruid één van de meest vervelende werkzaamheden in de tuin? Weet je niet goed hoe je onkruid het beste kunt bestrijden? Of ontbreekt het je aan de tijd en/of energie om het onkruid in jouw tuin te bestrijden? Dan is het aan te raden om de onkruidbestrijding over te laten aan een hovenier in Meppel of elders. Hoveniers hebben jarenlange ervaring met onkruidbestrijding. Door hen regelmatig langs te laten komen is jouw tuin altijd onkruidvrij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.