Categories
In de tuin

Drie tuinaccessoires uitgelicht

Met het koude, druilerige herfstweer in het vooruitzicht, heb je weinig meer aan barbecues en zwembadfilters in de tuin. In het najaar worden andere accessoires belangrijk. In dit artikel bespreken we een drietal accessoires die dit najaar niet in je tuin mogen ontbreken.

Aerocover hoezen

Je doet er verstandig aan om je tuinmeubelen in het najaar op te bergen in de berging of op een andere droge plek. Voor degenen die hier niet over beschikken, is het raadzaam om de hoezen van Aerocover aan te schaffen. Deze hoezen beschermen je luxe loungeset en andere tuinmeubelen optimaal tegen het soms onstuimige weer dat het najaar typeert. De buitenkant van de hoezen bestaat uit uv-bestendig ribstop polyester, dat je tuinmeubelen beschermt tegen regen en vuil. Water kan er vanaf de buitenkant niet in, maar aan de binnenkant kan het er wel uit. Dat komt omdat de hoes aan de binnenkant beschikt over een speciaal membraan dat condens doorlaat. Ideaal, want condens onder de hoezen is onvermijdelijk vanwege temperatuurverschil.

Terrasverwarmer

Aangezien de temperatuur in het najaar weer flink achteruit holt, is het vaak te koud om nog langer in de tuin te genieten. Echter, met een terrasverwarmer blijft het op je terras lekker warm. Zeker als je de terrasverwarmer onder een veranda plaatst. Je zit dan niet alleen warm, maar ook droog.

Terrasverwarmers zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo zijn er grote staande gasheaters verkrijgbaar, maar ook zeer smalle heatstrips die werken op elektriciteit en eenvoudig tegen de wand of onder de overkapping bevestigd kunnen worden. Voor ieder terras is er dus een passende terrasverwarmer.

Tuinverlichting

In het najaar is het weer een stuk sneller donker. Om ook in de namiddag of avond van een gezellige tuin te genieten, is verlichting in de tuin essentieel. Er zijn meerdere manieren om een tuin sfeervol te verlichten. Zo zijn er veel terrashaarden beschikbaar, om je tuin te verrijken met een gezellig vuur. Deze haarden zorgen niet alleen voor sfeervolle verlichting, maar ook voor behaaglijke warmte.

Naast het opstoken van een terrashaard, is het ook mogelijk om je tuin te verlichten met slechts een druk op de knop. Hiervoor zijn verschillende sets met spotjes ledverlichting verkrijgbaar. Deze kun je met een afstandsbediening aanzetten, dimmen en uitzetten vanuit de woonkamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.