Categories
Overig

Deze onderdelen van tuinonderhoud kan je beter uitbesteden aan een specialist

Heb jij twee linkerhanden of geen groene vingers? Dan is het aan te raden om sommige specialistische onderdelen van tuinonderhoud uit te besteden aan een professional. Een professional in de groensector kan alle vormen van tuinonderhoud op de juiste wijze voor jou uitvoeren, zodat jij altijd kunt genieten van een prachtige, gezonde en bovendien veilige tuin.

Gazononderhoud

Wil jij lang van jouw gazon genieten? Dan is goed onderhoud van groot belang. Gazononderhoud bestaat, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, helaas niet alleen uit maaiwerkzaamheden. Om onkruidgroei tegen te gaan, de groei van het gras te bevorderen en ziektes en dode plekken te voorkomen, moeten er ook andere werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo dient het gazon met enige regelmaat belucht en geverticuteerd te worden en moet het gazon als de weersomstandigheden, de ligging en de omgeving niet meewerken met de groei extra water of voeding toegediend krijgen. Wil jij lang kunnen genieten van een prachtig, natuurlijk, stralend groen gazon maar heb je geen groene vingers? Jouw gazon is bij een hoveniersbedrijf in goede handen.

Boomverzorging

Om jouw bomen gezond, mooi en veilig te houden, is goed onderhoud van groot belang. Boomverzorging omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om een boom mooi, veilig en gezond te houden. Hierbij kan je denken aan snoeiwerkzaamheden, maar ook aan het bestrijden van boomziektes, zoals de eikenprocessierups. Omdat het onderhouden van bomen een flinke klus is die zeker bij grote bomen niet geheel zonder gevaar is, is het aan te raden om deze werkzaamheden over te dragen aan een ervaren boomverzorgingsbedrijf. Een boomverzorgingsbedrijf beschikt over alle kennis, machines, materialen en apparatuur om jouw bomen op veilige wijze, met zo min mogelijk overlast, te onderhouden. Hierdoor kan jij altijd genieten van prachtige, gezonde bomen en leveren jouw bomen geen gevaar of overlast op voor hun omgeving.

Onkruidbestrijding

Alhoewel je het meeste onkruid in jouw tuin gewoon zelf kunt verwijderen, kan het in bepaalde gevallen verstandig zijn om de hulp van een hovenier in te roepen. Het verwijderen van onkruid op speciale, kwetsbare bestrating is bijvoorbeeld beter aan een hovenier toevertrouwd. Ook in extreme gevallen van onkruidgroei, ook wel onkruid overlast genoemd, kan je het beste de hulp inschakelen van een hovenier. Een hovenier weet het beste hoe ze het onkruid in jouw tuin moeten bestrijden, waardoor de overlast afneemt zonder dat de gehele tuin daarvoor op de kop hoeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.