Categories
In de tuin

De tuin in het najaar

Is werken in de tuin een grote hobby van je en baal je dat het najaar nu in volle gang is? De herfst en de winter worden ook wel het ‘vergeten tuinseizoen’ genoemd, maar wees niet getreurd, ook in het najaar is er genoeg te doen in de tuin! Lees gauw verder voor tuintips in het najaar.

Aanplanten

In de herfst is de grond warm en nat, dit is de meest ideale tijd voor vaste planten om gemakkelijk aan te slaan en hun wortels diep de grond in te sturen. Meststof toedienen bevordert de opname door planten en stimuleert het bodemleven en de kwaliteit daarvan. Ook het poten van bloembollen in het najaar zal er voor zorgen dat je in januari (!) al kleur hebt in je tuin.

Opruimen

Het is belangrijk om de tuin op te ruimen voordat het gaat vriezen, voor je tuin zelf maar ook voor je tuinmeubelen. Alle zomerproducten kunnen worden opgeborgen om te voorkomen dat ze worden beschadigd. Denk hierbij aan de barbecue, tuingereedschap en de grasmaaier. Ook is het van belang om de tuin helemaal bladvrij te maken. Door te weinig zon en vocht ontstaat er namelijk verrotting en natte bladeren kunnen zorgen voor bruine en kale plekken. Je kan de bladeren bij elkaar harken en daarna wegvoeren, maar het is ook een optie om met de grasmaaier op de hoogste stand over de bladeren te rijden.

Inrichten

Na het opruimen is de tuin een stuk leger en overzichtelijker, dit is dus het perfecte moment om te kijken wat je, qua meubelen, nog wil houden en wat aan vervanging toe is. Verandering is altijd leuk en zorgt voor een nieuw en fris gevoel. Daarnaast kan je je tuin ook opfleuren met allerlei decoraties.

En ook niet onbelangrijk: in deze tijd van het jaar zijn tuinartikelen vaak te verkrijgen met goede kortingen en ben je dus voordeliger uit dan als je in het voorjaar producten gaat aanschaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.