Categories
In de tuin

De laatste trends voor jouw tuin

De temperaturen nemen langzaamaan toe, het zonnetje laat weer wat vaker van zich zien: het wordt eindelijk weer voorjaar! Dat betekent dat het tijd is om eens een kritische blik op de tuin te werpen. Wie wil er nou niet een mooie, sfeervolle tuin?! Wij delen de laatste trends op gebied van de tuin met je, zodat ook jij die sfeervolle tuin kan creëren.

Tegels én gras plaatsen

We kiezen vaak voor één van de twee opties: ‘Gaan we voor gras of voor tegels?’. Maar waarom kiezen, als het ook allebei kan? Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is ook nog eens fijn voor het afvoeren van regenwater. Je weet namelijk nooit wat april en mei voor weer te bieden hebben..

Een vuurtafel in de tuin

Als we het dan toch over sfeer hebben: de vuurtafel is een trend die je waarschijnlijk wel voorbij hebt zien komen de afgelopen weken. Een vuurtafel biedt niet alleen warmte, omdat je zo ook tijdens de latere, frisse uurtjes in de tuin kan blijven zitten. Het zorgt ook voor een fijne sfeer. De houten vuurtafels ogen warm en knus en het creëert een aparte hoek binnen de tuin. Leuk voor als je een feestje geeft of als je gewoon met je gezinnetje buiten wil zitten.

Kaarsen doen het natuurlijk ook altijd goed. Heb je geen ruimte voor een vuurtafel? Een mooie ronde tafel met een mooi plateau met kaarsen doet ook altijd wonderen.

Bloemetjes buiten zetten

Bloemen blijven altijd leuk, omdat je binnen no time een hoop extra kleur aan je tuin geeft. Maar heb je wel eens gedacht aan wat stoerdere planten? Planten zijn ontzettend populair dankzij de botanische woontrend en nemen al gauw wat meer ruimte in dan bloemen, waardoor je een wat rustiger geheel krijgt. Het past heel goed binnen een minimalistische tuin, maar staat ook goed in een groene tuin. Steek de groene vingers uit de mouwen en experimenteer of ga langs een tuincentrum voor advies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.