Categories
In de tuin

De juiste kleuren kiezen voor uw tuin

Een tuin aanleggen, dat valt nog niet mee. Wellicht wilt u het zelf doen, maar al gauw komt u er achter dat het een nogal tijdrovende en gespecialiseerde klus is. Het gaat namelijk verder dan wat planten en gras planten. Zo wilt u wellicht ook uw tuin bestraten, wat er lastig is. Netjes tegelsleggen is namelijk niet aan iedereen besteed. En dat geldt ook voor de andere tuinwerkzaamheden. Houdt u bijvoorbeeld rekening met de kleuren? Dat is namelijk iets dat regelmatig wordt vergeten, terwijl het erg belangrijk is.

Schakel iemand in voor kleuradvies

Wanneer u uw tuin wilt gaan aanpakken, zult u alles waarschijnlijk netjes op elkaar af willen stemmen. Daarbij doelen we echter niet enkel op uw tuin zelf. Houd ook zeker rekening met uw interieur. U kunt uw huis binnen dan wel fantastisch ingericht hebben, en voor buiten ook mooie plannen hebben liggen, maar deze twee zaken dienen wel goed op elkaar afgestemd te worden voor het optimale resultaat. Daarom is het zeker aan te raden om kleuradvies in te winnen en daarmee voor zowel het interieur als het exterieur rekening te houden.

Durf te experimenteren met kleuren

Kleuren kiezen is wellicht al wat makkelijker nadat u kleuradvies heeft ingewonnen. Nu kunt u heel veilig de standaard dingen aankopen in de gekozen kleuren, maar er is meer mogelijk. Schaf bijvoorbeeld ook dingen aan die u normaal niet zo snel in een tuin zou neerzetten of –hangen. Zo zijn er naast de normale canvassen die steeds meer mensen in de huiskamer hebben hangen ook canvassen voor buiten te verkrijgen. Hiermee is het natuurlijk ideaal mogelijk om extra kleur toe te voegen aan uw tuin. Denk ook aan kleurige bloempotten of wellicht zelfs een gewaagd kleurtje voor (een deel van) uw tuinbestrating. De boodschap is: probeer te experimenteren en haal zo het meeste uit uw tuin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.