Categories
In de tuin

Buitengewoon genieten met een overkapping!

Geniet u van het samen kijken naar de sneeuwvlokken die de grond langzaam wit kleuren? Of kijkt u toch liever naar de herfstbladeren die de grond van je tuin mooie tinten geven? Mensen krijgen het al snel koud bij het idee.  Maar als u over een overkapping of veranda beschikt kan dit allemaal. Lekker uit de wind of de regen zitten en lekker warm worden onder de overkapping.  Naast dat er veel verschillende manieren zijn van het plaatsen van een overkapping, zijn er ook talloze voordelen van het hebben van een overkapping.

Voordelen overkapping

  • Een overkapping kunt u aan uw huis plaatsen en zorgt dus als het ware voor een verlengstuk van uw huis. Eigenlijk breidt u uw woonkamer uit. En u brengt uw huiselijke sfeer mee naar buiten. Waardoor u automatisch ook meer tijd buiten brengt.
  • Een overkapping draagt ook bij aan uw gezondheid. Mensen hebben, met name in de koude winterdagen, een gebrek aan vitamine D. Als mens heb je natuurlijk buitenlucht nodig. Daarnaast helpt frisse lucht bij een beter slaapritme, een goede weerstand en aan een gezonde gemoedstoestand.
  • In de zomer helpt een overkapping tevens bij het verminderen van de kans op verbranding. Door het hebben van een overkapping kunt u uzelf beschermen tegen de uv-stralen en bent u op de warmste uren van de dag goed beschermd.
  • De tuinmeubelen kunnen bij alle seizoenen buiten blijven staan. U krijgt meer bergruimte en dus kunnen ze in principe buiten blijven staan, omdat ze geen last hebben van neerslag en daardoor zullen ze dan ook een stuk langer meegaan. Erg handig voor de portemonnee.
  • Voor het plaatsen van een overkapping heeft u geen vergunning nodig van de gemeente.
  • Uw huis krijgt door het beschikken van een overkapping meer waarde. Uw tuin wordt namelijk meer verfraait tegen een schappelijke prijs.
  • Het is een beetje afhankelijk van welke materialen de overkapping is gemaakt, maar over het algemeen gaan overkappingen lang mee. Een overkapping van geïmpregneerd grenen gaat ongeveer tien jaar mee. Een overkapping van Douglashout gaat zeker 20 en een overkapping van hardhout ruim 50 jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.