Categories
In en om het huis

Alles wat je moet weten omtrent een terrasoverkapping

Men houdt ervan om te genieten in de tuin, dit is echter helaas niet altijd mogelijk. Dit komt onder andere omdat het niet altijd goed weer is of in sommige gevallen gewoonweg te warm om in de zon te gaan zitten. In deze gevallen is het fijn om terrasoverkapping van Senft te hebben.

Een permanente terrasoverkapping

Een terrasoverkapping kan zo geplaatst worden dat deze altijd permanent aanwezig blijft. Deze wordt dan aangebouwd. Het is mogelijk om een terrasoverkapping zelf aan te bouwen. Dit wordt door sommige doe-het-zelvers dan ook gedaan. Er zijn zogenaamde zelfbouwpakketten waardoor dat het gedaan kan worden. Het is echter geen garantie dat de overkapping dan goed wordt geplaatst. Het is vaak verstandiger om het te laten uitvoeren door een specialist.

Kiezen voor maatwerk

In veel gevallen is de keuze voor maatwerk ook verstandig. Dan kan er bij de specialist exact worden aangegeven wat de verwachtingen zijn en hoe de ideale overkapping eruit moet komen te zien. Dan kan er daadwerkelijk maatwerk geboden worden. Zo kan er ook gekozen worden voor een bepaalde zonwering die alleen in de zomer nodig is. Kortom op basis van de wensen van de klant kan worden gekozen voor een permanente overkapping of voor verplaatsbare zonwering.

Bouwvergunning nodig

In sommige gevallen is bij een aanbouw een bouwvergunning nodig. Het is belangrijk om te controleren bij de gemeente of je zo mag gaan bouwen. Mocht dit niet het geval zijn moet er een bouwvergunning worden aangevraagd. Het wil niet zeggen dat je bij een aanvraag daadwerkelijk ook de vergunning zal krijgen. Er moet namelijk eerst aan een aantal belangrijke voorwaarden worden voldaan.

Wat zijn de kosten?

Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van wat er precies uitbesteed gaat worden en wat er zelf wordt gedaan. Bij de keuze om alles uit te besteden dan zullen de kosten toenemen maar de tegelijkertijd ook de betrouwbaarheid. De vraag is dus in hoeverre je zelf kwaliteit kan bieden en daarnaast of er wordt gekozen voor een permanente overkapping of voor zonwering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.