Categories
Tuin klusjes

3 tips voor tuinonderhoud in het najaar

Je tuin is je eigen plek van rust. Lekker met het zonnetje erbij en een koud glas in je hand. Dat het er dan allemaal netjes bijstaat is dan wel belangrijk. Zelfs in het najaar moet je even aandacht geven aan je planten, bloemen en al het andere groen. Verder in de tekst staat hoe jij dit het beste kan doen.
Woonachtig in Hilversum betekend natuurlijk wel dat jij een leuk en verzorgd huisje en tuintje hebt. Dat past het beste bij de stad en de omgeving. Tuinonderhoud in Hilversum is even jouw prioriteit.

Tip 1

Laten we beginnen met de eerste. De blaadjes aan jouw heg, boom of bosje beginnen door de kou en gebrek aan zon steeds lager te hangen. Ook beginnen ze te verkleuren van groen naar oranje, naar geel en dan vallen ze bruin neer. Alhoewel dit een mooi plaatje is. Geeft het wel een hoop werk, al die blaadjes op de grond of op je struiken. Het is dan handig om er voor te zorgen dat je alle bladeren van de grond opruimt. Zo zorg je dat je altijd nog vrij kan lopen. De bladeren die op de aarde liggen van je struiken of planten kunnen blijven liggen. Dit werkt als een soort isolatie en wordt automatisch compost.

Tip 2

Voordat het najaar gaat beginnen, is het handig om planten te kopen die juist bloeien in de herfst en winter. Een voorbeeld is de Wilde Wingaard. Deze grote plant heeft bladeren die roder worden hoe meer zon er op staat. Met een beetje zon komt er dus al een mooi pallet te staan. Nog een voordeel aan de Wilde Wingaard is dat het zelf minder opwarmt, waardoor het dus ook niet snel warmte kan verliezen. Vogeltjes vinden het ook erg leuk om hier even een nestje te bouwen.
Nog een topper in de winter is de Helleborus, of de kerstroos. In de maand December tot Maart zal hij vol in de bloei zijn en uitblinken in de tuin. De kleuren van zo’n Helleborus kunnen verschillen van groen tot wit en van roze tot paars. Als de gekleurde bladeren naar voren komen, kan je de omliggende blaadjes weg knippen zodat ze beter kunnen groeien.

Tip 3

Nog een leuke tip voor je tuin in de koude maanden is er voor zorgen dat vogels naar jouw tuin komen. Dit kan je doen met middel van een van de kleurrijke bloemen die bloeien in het najaar. Of door voedsel voor ze te voorzien.
Zo is het ophangen van een bolletje vet met nootjes erg aantrekkelijk. Hier krijgen de vogels een lekkere dikke winter laag van. Ook is een netje met pinda’s een grote aandachtstrekker.

Hulp inschakelen

Als je dit allemaal wel wilt in jouw tuin, maar je hebt de groene vingers niet. Of simpel weg geen tijd. Dan is het inhuren van een hovenier Hilversum een goed idee. Zij maken de tuin weer tip top in orde en brengen leuke ideeën in.

Leave a Reply

Your email address will not be published.