Categories
In de tuin

3 tips voor het onderhouden van uw tuin in de zomermaanden

Niet iedereen met een tuin, wil zelf hovenier spelen. Zeker met minder weer in de koudere maanden van het jaar, wordt het onderhouden van een tuin soms als last ervaren. Wanneer er niet regelmatig in de tuin gewerkt wordt, zal deze al snel veranderen in een wildernis. Vandaar dat men er ook vaak voor kiest om het tuinonderhoud over te laten aan professionele hoveniers zoals Habro tuinen. Habro tuinen zorgt voor het onderhoud in uw tuin in Etten-leur. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit geheel zelf te doen. Zeker in zomermaanden zijn de temperaturen en weersomstandigheden een stuk gunstiger. Wilt u nu lekker zelf aan slag gaan, maar kan u nog wel wat tips gebruiken. Lees dan verder, want in de verdere alinea’s geven wij u 3 handige tips die u meteen kunt toepassen nu het zomer is.

Snoeien na bloeiperiode

wellicht heeft u heesters in de tuin staan, is dat zo? Dan raden wij aan om in de winter te  snoeien. Zo zorgt u ervoor dat de heesters in het voorjaar prachtig in bloei komen te staan. Ook is het verwijderen van onkruid ook altijd belangrijk, plus het snoeien van alle andere planten en struiken. Zo zult u takken van bessen- en bramenstruiken meteen na het oogsten na de groeien moeten afsnoeien. Ook lavendelplanten moeten flink gesnoeid worden na de bloei. Nog een tip vergeet hierbij niet voor de hagen te zorgen. Het is belangrijk dat hagen zoals: buxus, hedera hagen en laurier consequent bijgehouden worden. Wilt u dit liever uitbesteden? Habro tuinen zorgt voor het tuinonderhoud van uw tuin in Etten-Leur.

Vlinders en volgens

In de zomermaanden. Dan is tijd om optimaal van uw tuin te genieten. Daarom is het leuk om uw tuin op te fleuren, door vlinders, bijen en vogels. Het geluid van etende vogels dat hoort er echt bij. Wilt u inderdaad een zeer dierrijke tuin, plaats dan de juiste struiken en planten waar deze insecten en vogels op afkomen. Denk hierbij aan het plaatsen van lavendel, bessenstruiken of het plaatsen van een vogelhuisje en voedsel voor vogels.

Tuinonderhoud in zomer

Het klinkt altijd mooi, de zomer begint weer en alle bloemen staan in bloei, maar toch blijkt dat heel lastig te zijn en daarbij vereist het ook veel onderhoudswerk. zelfs wanneer uw tuin goed onderhouden is, zullen er nog steeds bloemen, planten en struiken uitgegroeid zijn in de zomer. Maar die kunt u of de hovenier gemakkelijk met de snoeischaar verwijderen en vervangen voor éénjarige zomerbloeiers, zodat u alsnog optimaal kunt genieten van uw tuin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.